Yağ Enjeksiyonu Antalya
Yaşın ilerlemesi ile beraber yüzde bulunan yağ dokusunda bir miktar azalma olur. Bu durum , yanaklarda çökme, elmacık kemiklerinin dolgunluğunda azalma , göz çevresinde çukur görünüme neden olmaktadır. Bu durumun tedavisi için yüzün kaybolan hacmini dolgu maddeleri ile yeniden kazandırmak gerekir. Dolgu maddeleri sentetik olabileceği gibi kişinin kendi yağ dokusundan alınarak da hazırlanabilir.
İşlem sırasında kişinin kendi vücudundan liposuction yöntemi ile elde edilmiş olan yağı çeşitli işlemlerden geçirilerek kişiye tekrar verilmektedir. Yağ toplama işlemi için karın, bel, basenler gibi hastanın bölgesel yağlarının fazla olduğu alanlar kullanılabilir. Kişinin kendi yağ hücrelerinin kullanılmasının avantajı hem vücuda yabancı bir madde enjeksiyonundan kaçınılması hem de yağ dokusunun içerdiği kök hücrelerden faydalanılmasıdır. Yağ dokusu içerdiği kök hücreler sayesinde ciltte canlılık, parlaklık ve tazelik oluşturmaktadır.
Yağ enjeksiyonu yapılan bölgede 6 ay-1 yıl sonunda bir miktar erime gözleniecektir. Kalan miktar yeterli gelmezse işlem tekrarlanabilir. Her kişi için aynı olmamakla birlikte bazen 2- 3 seans uygulama kalıcı sonuç için gerekebilmektedir. Enjeksiyon için alınan yağ fazla olacak olursa dondurularak saklanıp diğer seanslarda kullanılabilir. Ancak dondurulan yağ taze alınmış yağa göre daha dayanıksızdır.
Yağ alınacak bölge lokal anestezi ile uyuşturulduktan sonra , kanül yardımı ile alınan yağ bazı işlemlerden geçirilerek enjeksiyona hazırlanır ve özel enjektörler ile ihtiyaç olan bölgelere verilir.Yağ enjeksiyonu yapılan bölgelerde özellikle ilk 3 gün şişlik görülmesi normaldir sonrasında şişlikler hızla iner. Bu sürede güneşe çıkmaktan sakınmak ve güneş kremi kullanmak gerekir.