Ameliyatsız Estetik İşlemler
Botulinum Toksin Uygulaması
Dolgu, botulinum toksininin tedavi amaçlı formunun piyasa ismidir. Bu toksin kırmızı kaslarda geçici süreli felç oluşturarak etki gösterir. İlk olarak 1960 yılında nörolojik hastalıkların tedavisinde kullanılmaya başlanmış olup daha sonra göz kası hastalıkları ve diğer bası hastalıkların tedavisinde kullanılmıştır. Göz kası için kullanıldığı sırada göz çevresindeki kırışıklıkları da azalttığı gözlenerek kullanımı plastik cerrahi alanlarına girmiştir.
O dönemden beri oldukça sık olarak kullanılan bu yöntem, alın kırışıklıkları, göz çevresi kırışıklıkları ve boyun kırışıklıklarının düzeltilmesinde günümüzde en popüler yöntem haline gelmiştir.
Uygulama poliklinik koşullarında , ağrı kesici bir krem yardımı ile yapılmaktadır. Yüz mimik hareketlerine göre ihtiyaç olan bölgeler belirlenerek, ince iğneler vasıtasıyla, kas içine hekim tarafından uygulanmaktadır. Uygulamanın hemen ardından günlük hayata dönmek mümkündür. Etkisi birkaç gün sonra ortaya çıkmakta ve 4-6 ay arasında devam etmektedir. Bilinen önemli bir allerjik reaksiyonu yoktur.
Terleme Tedavisinde Botulinum Toksin
Koltuk altlarında, ellerde ve ayaklarda görülen aşırı terleme sosyal hayatta sıkıntılara neden olmaktadır. Aşırı terleme yapısal olabildiği gibi bazen ilaç kullanımına bağlı ya da menapoz, şişmanlık, tiroid hastalıkları, stres gibi sistemik durumlarda da görülebilmektedir. Bu bölgelere yapılan Dolgu uygulamaları ter bezlerine giden sinirlerin geçici felcine yol açarak ter üretimini durdurur. Etkisi 6-8 aydır. Etki geçmeye başladığında tekrar yapılabilir. Sosyal hayatta kişiyi oldukça rahatlatan bir yöntemdir.